www.faroe-islands.de
Das Forum für Freunde der Färöer-Inseln
Yggdrasil-DVD
Es ist Sonntag, der 26. März 2017 9.19 Uhr     (23.11 % von 2017)

Diskussionsforum Färöer Foren-Übersicht Diskussionsforum Färöer
Der deutschsprachige Treffpunkt für Freunde der Färöer-Inseln
 
 FAQFAQ   SuchenSuchen   MitgliederlisteMitgliederliste   BenutzergruppenBenutzergruppen   RegistrierenRegistrieren 
 ProfilProfil   Einloggen, um private Nachrichten zu lesenEinloggen, um private Nachrichten zu lesen   LoginLogin 

Færøsk mad og øl

 
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen    Diskussionsforum Färöer Foren-Übersicht -> Diskussion på de nordiske sprog om Færøerne
Vorheriges Thema anzeigen :: Nächstes Thema anzeigen  
Autor Nachricht
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 18.11.2006 17:22    Titel: Færøsk mad og øl Antworten mit Zitat

http://www.portal.fo/ 18-11 2006

Farna mánadag skipaði Selskab for Vestjysk Ølkultur fyri ølsmakking av jólabrygginum, sum nú aftur er komið á marknaðin, og Jólabryggi hjá Føroya Bjór vann.
Kappingin varð skipað í tveimum bólkum, har leikara slag av jólabryggj var í einum, og sterkara slagið var í hinum. Í Føroyum er ikki loyvt at bryggja øl, sum er sterkari enn 5,8 prosent, og tí var Jólabryggi hjá Føroya Bjór í bólki við tí veikara slagnum.
Níggju øl vóru í hesum bólki, og talan var um blindsmakking og mett varð um lukt, útsjónd, smakk, skúm og tí sum hartil hoyrir. Tá samanum kom, so vann ølin hjá Føroya Bjór henda bólkin.
Kappingina hjá ølinum í sterkara flokkinum vann Bryggeriet Vestfyn við ølini Willemoes Jule Ale. Henda ølin vann eisini samlaðu kappingina, har Jólabryggj hjá Føroya Bjór fekk annað pláss.

© Rólant Waag Dam - Sosialurin
Veitst tú eina søgu? Boða okkum frá á tlf. 225000

(Frit oversat af Erik)

Førøsk julebryg vandt ølsmagning i Danmark

Sidste mandag havde Selskabet for Vestjysk Ølkultur en ølsmagningskonkurrence af julebryg, som igen er kommet på markedet.
Føroya Bjórs julebryg vandt

Konkurrencen var delt i to katogorier. Den ene op til 5,8 procent styrke og den anden med stærk jujebryg over 5,8 procent.
Da det ikke er lovligt på Færøerne, at brygge øl over 5,8 procent var Føroya Bjór kun med i op til 5,8 % klassen.
Der var ni øl i denne klasse og øllet blev vurderet ved blindsmagning.
I den stærkere afdeling vandt bryggeriet Vestfyn med julebryggen Willemoes Jule Ale.
I den samlede konkurrence fik Føroya Bjór en andenplads. Bryggeriet
Vestfyn, Assens vandt den samlede førsteplads.

http://da.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6roya_Bj%C3%B3r

http://commons.wikimedia.org/wiki/F%C3%B6roya_Bj%C3%B3r


Zuletzt bearbeitet von Erik am 15.01.2007 15:19, insgesamt einmal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Arne



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 2239
Wohnort: Kiel

BeitragVerfasst am: 18.11.2006 18:54    Titel: Antworten mit Zitat

Fås denne øl egentlig "overalt" i DK? Spørgsmålet er rhetorisk, jeg ved. Og dét er dog synd. Hvorfor gør de intet ud af det og indfører Föroya Bjór i det europæiske market?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 18.11.2006 21:37    Titel: Antworten mit Zitat

Föroya Bjórs øl kan kun købes specialølforretningerne og På Færøernes hus i København http://www.faroehouse.dk/default.asp?lang=dk

Det er muligt, at når Bryggerens datter engang overtager firmaet vil satse mere på eksport.
Jeg mener også at Föroya Bjór har Europaklasse.
Jeg er ved at lave en liste over, hvor man kan købe øllet i Danmark og hvad det koster.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 15.01.2007 15:42    Titel: Restorffs Bryggjarí Antworten mit Zitat

Restorffs Bryggjarí i Tórshavn er Færøernes ældste bryggeri, og ved siden af Föroya Bjór også landets eneste. Bryggeriet blev grundlagt i 1849 af M.C. Restorff, der kom til Færøerne 1840 som bagerilærling. Han nedstammer fra tysk slægt. Indtil 2002 har det været i familieeje.

01 Januar 2002 yvirtaka Óla Svenn og Johan meirilutan av partapeninginum hjá Restorffs Bryggjarí. Óla Svenn er kemiverkfrøðingur,stjóri á Ford (Wenzel Petersen) og handilsmaður. Johan er handilsmaður og stjóri hjá amerikansum oljufelag sum er virkið í Føroyum. Restorffs bryggjarí er eitt slag av hobby hjá Olla og Johan.

Bryggeriet er desværre ophørt med at producere øl.

Adresse:Restorffs Bryggjarí Landavegur 32 110 Tórshavn Færøerne, Kontakt: Tlf. +298 314 728 fax +298 319 728

http://www.restorffs.fo/

http://da.wikipedia.org/wiki/Restorffs_Bryggjar%C3%AD


Zuletzt bearbeitet von Erik am 29.03.2008 10:13, insgesamt 6-mal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 29.03.2008 10:08    Titel: Skerpikjøt Antworten mit Zitat

Skærpekød på færøsk Skarpræstur eller skerpikjøt er vindtørret ekstra velhængt fårekød, der efter ca. 5-9 måneders lagring i en hjallur, (udhus med vind gennemstrømning) har en speciel streng smag, som udefra kommende lige skal vænne sig til.

Der er 3 stadier, kaldet hjeldene, nemlig visnadur, ræstur og turrur. De tre stadier dækker konsistens, lugt og smag. Det første stadium "visnadur" indtræffer efter nogle få dage. Overgangen til "ræst "er mere glidende. Pludselig kulde kan medføre at ræst-stadiet rent smagsmæssigt næsten hoppes over. Smagen får derfor ikke den ønskede kraft. Bliver vejret vådt og varmt i den første periode kan fermenteringsprocessen gå i forrådnelse, hvilket kan føre til at smagen bliver for kraftig. Det kan give en variation i smagen fra det ene år til det andet, men skaber ikke nogen større problemer.

Det færdig lagrede skærpekød skæres i tynde skiver og lægges på rugbrød, som pålæg.

Færinger bosat i Danmark har fra 1. maj 2004 fået lettere adgang til skærpekød. Hvor det hidtil kun har været muligt at bestille kødet direkte fra Færøerne, kan kødvarerne nu udleveres gennem de færøske foreninger i Danmark.

Skærpekød kan ikke købes i butikker i Danmark, fordi der ikke er nogen EU-godkendte færøske virksomheder, der producerer og eksporterer varerne til Danmark.

http://da.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A6rpek%C3%B8d
http://da.wikipedia.org/wiki/F%C3%A6r%C3%B8sk_mad

Erik: Jeg kan anbefale Föroya Bjórs nye fortrinlige øl Sct. Brigid Ale til at skylle herlighederne ned med.
Sct. Brigid Ale er en irsk inspireret 4,6% Ale. Brygget af udvalgte råvarer af flere forskellige malttyper, af færøsk kildevand og krydret med tre forskellige udvalgte humletyper.

http://www.foroya-bjor.com/
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 17.05.2013 23:01    Titel: Færingernes fornemmelse for fermentering Antworten mit Zitat

Fermenteret mad er moderne i restaurantkøkkenet, og på Færøerne er de mestre i forskellige grader af madråddenskab.

Familien på Store Dímun er stort set selvforsynende og har disket op med frokost til os, et stort opbud af, hvad færingerne kan præstere inden for konserveringsmetoden fermentering.

Her er skinsakjøt (kogt fårekød, der efterfølgende skal hænge i hjallur, som er kødhuset, i tre til fire dage), fårerullepølse, ræst fårekød (fermenteret i to til tre måneder og dernæste kogt), ræst suppe (kogevandet fra det kogte ræst kød), ræstur speril (fåretarm fyldt med kød og fedt og fermenteret fem til seks uger) og skærpekød (fermenteret i syv måneder).

http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1969078/faeringernes-fornemmelse-for-fermentering/
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 28.10.2014 09:28    Titel: God færøsk mad Antworten mit Zitat

På Restaurant Aarstova ved havnen i Thorshavn serverer de habile retter af gode færøske råvarer. Og selvom der er lam, ræst og andre færøske specialiteter på menuen, bliver ingen sat af på vejen, som fordommene om øernes gastronomi ellers siger. I stedet laver Aarstova enkel velsmag til rimelige priser og med virkelig gode vine i glassene.
http://www.mikkelsmadblog.dk/aarstova-thorshavn-god-faeroesk-mad-uden-fare-paa-faerde/
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 16.02.2015 00:39    Titel: Madtur på Suduroy Antworten mit Zitat

En madtur på Suduroy med kokken Gutta Winter. Filmen viser hvor man finde friske råvarer på øen og på havet.

http://spiskamarid.com/sp-skamari-su-uroy
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 10.05.2016 21:21    Titel: Det færøske spisekammer (1:6)  Antworten mit Zitat

Mad, mennesker og natur - det er en sand glæde, når kokken Gutti Winther rejser rundt på Færøerne for at finde nogle af de mange udsøgte råvarer.

https://www.dr.dk/tv/se/det-faeroeske-spisekammer/det-faeroeske-spisekammer-1-6

http://www.thenordicpantry.com/ Engelsk
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 04.02.2017 14:39    Titel: Einars Special Antworten mit Zitat

Einars Special er Fødselsdags bryg i anledning af, at Einar Waag, brygmester og direktør på Føroya Bjór havde 70 års fødselsdag den 1. februar 2017. Han har i mere end 45 år været drivkraften på Føroya Bjór og har arbejdet for færøsk kvalitets øl. Medarbejderne på Føroya Bjór har samlet fået sat denne bryg sammen med færøske urter og kvan.

Föroya Bjór er navnet på et bryggeri på Færøerne, og betyder Færøernes øl. Bryggeriet ligger i Klaksvík. Navnet er lidt ejendommeligt: Øl hedder almindeligvis også øl på færøsk, mens bjór er sjældent. Og bogstavet ö i Føroya (genitiv af Føroyar – Færøerne) bruges sædvanligvis kun i festlig, gammeldags stil. 

Bryggeriet blev grundlagt i 1888 af Símun í Vági. Med en alder på 125 år er Föroya Bjór en af de ældste virksomheder på Færøerne. Da Símun í Vági i 1883 tog til Danmark for at blive bager, lærte han også at brygge øl. I 1888 startede han sin egne virksomheder med bageri, bryggeri, rederi og landbrug. Han døde i 1935. Sønnen Einar Fróvin Waag (1894-1989) udvidede bryggeriet i 1950'erne og 1960'erne, Han var i en periode medlem af lagtinget. Hans sønner Einar og Heini Waag havde hver sin halvdel af firmaet indtil december 2008, da Heini Waag valgte at sælge sin part til Einar Waag, der nu er eneejer af Föroya Bjór. Vædderen er bryggeriets logo.


Einars Special er eitt Serbryggj við góðari samanseting av 8 ymiskum maltsløgum, humlu og tí besta savnað úr føroysku nátturuni.
Einar Waag hevur ein serligan tokka og stóra vitan um føroysku nátturuna, fuglar, seyð, plantur og alt livandi. Tí hava starvsfelagarnir á Føroya Bjór valt Føroysku náttúruna sum íblástur til Einars Special.
Í fjør varð við hjálp frá serkønum savnað tað besta av urtum og plantum úr føroysku náttúruni, hettar gevur Einars Special eitt eykað føroyskt krydd.
Einars Special er bryggjað fyri at heiðra Einar Waag á 70 ára føðingardegnum.


Einars Special er en specialøl sammensat af malt, humle og de bedste urter fra den færøske natur.
Einar Waag har særlig stor viden om den færøske natur, fugle, får, planter og alt livende. Derfor har medarbejderne på Føroya Bjór valgt den færøske natur som inspiration til Einars Special.

http://www.nordlysid.fo/einars+special+fakta+um+olina.html
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Einar_Waag.jpg
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Erik



Anmeldedatum: 17.08.2005
Beiträge: 732
Wohnort: Porkeri

BeitragVerfasst am: 22.02.2017 22:46    Titel: Færøernes første michelinrestaurant 22-02 2017 Antworten mit Zitat

Koks, Í Geilini 13, Kirkjubøur

Koks serverer mad i verdensklasse i gammel bygd

Det er intet mindre end en gastronomisk oplevelse i verdensklasse at besøge Restaurant Koks i den lille historiske bygd Kirkjubøur, ti kilometer uden for Tórshavn. Her har restauranten til huse i et privat hjem, som en lokal kunstner har lånt ud til færingernes gastronomiske flagskib, der de seneste fem år har været den primære grund til, at øerne er blevet en destination for madglade feinschmeckere.

Hertil strømmer gæster og madentusiaster fra hele verden
De indledende snacks sætter stilen med renhed og velsmag. Det traditionelle skærpekød kommer her som en slags nigiri, hvor en tynd skive af fårekødet bliver serveret på en svampecreme og tørret rensdyrlav. Det er hengemt velsmag af dybeste slags. Torskeskind af tørret rogn fra hestemuslinger er sprødt og smækfyldt med umamismag, mens rå søpindsvin blot med en anelse citron viser, hvor meget af hav havet kan smage, uden at det bliver kedeligt.

Men hovedattraktionen på Koks er den let stegte jomfruhummerhale, der bliver lynrøget over fyrrenåle i de cirka 15 sekunder, det tager at bære retten ind på bordet. Det er perfekt velsmag med sødme, røg og blød konsistens i al sin enkelhed, og det viser endnu en gang, hvilke råvarer det kolde Atlanterhav disker op med på disse kanter.

http://politiken.dk/rejser/art5837795/F%C3%A6r%C3%B8ernes-f%C3%B8rste-michelinrestaurant-serverer-vindbl%C3%A6st-velsmag-ved-verdens-ende
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:   
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen    Diskussionsforum Färöer Foren-Übersicht -> Diskussion på de nordiske sprog om Færøerne Alle Zeiten sind GMT
Seite 1 von 1

 
Gehe zu:  
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Deutsche Übersetzung von phpBB2.de